Tips för en enkel flytt!

Ska du flytta från en bostad till en annan? Du kan göra det lite lättare för dig själv genom att planera bra samt anlita en flyttfirma på flyttfirmaistockholmslän.se för vissa delar. Här får du tips!

1. Kolla upp vem du ska samarbeta med

Tänk smart och se efter vad du enklast kan göra själv – använd flyttfirma stockholm där det är riktigt tungt och du riskerar att skada möbler. Undersök flyttfirmor, läs på om deras omdömen, var noga med att ta in offerter och att specificera exakt det du behöver hjälp med. Se till att de har försäkring och är medlem i en branschförening.

Lägg ut det tunga arbetet på flyttfirman. Transport av möbler och packning av ömtåligt, tyngre gods. Även om flyttfirman ofta tar betalt för skrymmande och svårflyttade föremål är det viktigt att dessa flyttas utan skador. Småsaker kan du utföra själv. Planera exakta dagar för arbetet.


Ska du använda flyttstädning eller städa själv?

Om du tänker anlita en firma för flyttstädning gäller samma sak här, inhämta offert. Det är fördelaktigt att inte städa själv med tanke på RUT-avdraget. Om du ändå väljer att städa själv behöver du planera in tid för detta.

RUT-avdrag

RUT-avdrag innebär att du faktureras arbetskostnaden för flytt av möbler/ magasinering, packning, uppackning, lastning, lossning och städning med 50 % avdrag. Det är mycket fördelaktigt, se mer om dessa regler på www.skatteverket.se

2. Kontakter du måste ta

Gör din anmälan om flytt till Skatteverket så att folkbokföringsadressen blir rätt. Anmäl också din nya adress på www.adressandring.se så att du får din post eftersänd. Ta också kontakt med andra leverantörer som el och telefon, internet, kabel-TV. Om du bor i ett hus behöver du komma ihåg att läsa av vattenmätaren och kontakta leverantören. Reglera också sophämtning med kommunen. Flytta hemförsäkringen till din nya bostad.

3. Se över flyttmaterial

Vad behöver du? Flyttkartonger går åt. Man kan hämta banankartonger på matbutiken men också köpa stabila flyttkartonger på butiker som exempelvis Rusta och Jula. Se till att de finns på plats dagen innan de ska användas. För den bokning du gjort med flyttfirman behöver du inte tillhandahålla någonting, detta ska stå med i deras offert.

4. Genomgång av ditt bohag

Gör en genomgång av vad du ska ta med till din nya bostad. Tänk på att det kan finnas många bra saker som kan gå vidare till andra människor. Du kan ringa till Röda Korset eller andra hjälporganisationer som kan se till att dina saker kommer till användning.

5. Gör en packningslista

Allt blir mycket lättare om du gör ett packningslista med prio-ordning där du listar produktgrupper. Exempelvis, starta med alla gardiner och överkast, avsätt kartonger. Nummer två kanske är en annan produktgrupp och så vidare. Märk flyttkartongerna både på sidan och uppe på toppen. Lista innehåll och det rum kartongen ska till i den nya bostaden. Packa värdesaker separat och bär dessa själv.

6. Belysning

Kan tyckas oviktigt men det är det inte, beroende på årstid förstås. Om det är mörk är det viktigt att du planerar vilken belysning som ska skickas först till den nya bostaden och vilken som ska sitta kvar längst i den gamla.