Att leta fram en hantverkare

Att leta fram en hantverkare när man behöver hjälp hemma är inte alltid det enklaste. Även om det går snabbt och smidigt att söka efter hantverkare på nätet så kan det ibland vara tuffare än vad man tror. Men vad är det egentligen man ska kolla efter för att hitta rätt hantverkare?

1. Läs recensioner och be om referenser.
Ett väldigt bra tips när man letar hantverkare är att alltid kolla recensioner och be om referenser. Om hantverkaren och firman verkar ha tillräckligt många recensioner kan man skippa att be om referenser. Men finns det inte tillräckligt mycket att läsa på nätet så rekommenderas det väldigt starkt att be om referenser. På så sätt vet man hur deras tidigare jobb har gått till, vilka resultat det har varit och hur seriöst företaget egentligen är.

Snickare
Snickare

2. Be om offert.
Innan du gör ditt val och skriver på ett avtal är det viktigt att be om en offert. På så sätt kommer du att veta kostnaderna av att anlita hantverkaren och företaget. Och dessutom vet du vad du kan förvänta dig av paketet som lovats. Man slipper missförstånd och får se allting skriftligt innan man går vidare.

3. Läs igenom avtalet noggrant.
Efter att du läst igenom offerten och har gjort ditt val att renovera med snickare blir det då dags för att skriva avtal. Kom ihåg att läsa allting riktigt noggrant innan du skriver på något, annars kanske du kan sitta fast i en knepig situation. Därför är det otroligt bra att man läser igenom avtalet och ber om de ändringar som man önskar, för att allt ska bli rätt.

4. Försäkring.
Något som man ofta kan glömma att kolla upp när man ska anlita en hantverkare är om företaget har försäkring eller inte. Seriösa företag ser alltid till att vara täckta med rätt sorts försäkring för att täcka skador, fel och annat som kan uppkomma under tiden av projektet/bygget och även efter. På så sätt kan både du som konsument känna dig trygg och även hantverkaren och företaget kommer att känna sig trygga. Dessa försäkringar är till för att täcka både dig, ditt hem och hantverkaren/företaget.

5. Betala inte i förskott.
För att se till att inte bli lurad eller hamna i ett bygge där man känner sig missnöjd utan att bli maktlös så bör man se till att betalningen för projektet sker i efterhand. På så sätt kan du som konsument ställa krav om du skulle vara missnöjd med arbetet utan att hantverkaren försvinner under jorden.