Ta hjälp av en flyttfirma

Det är mycket som ska fixas när flyttdagen närmar sig med nordiska. Genom att anlita en flyttfirma kan man ägna sig åt detaljerna istället för att stressa över själva flytten. Detaljer kan vara sådant som att sälja av möbler man inte vill ha med sig, säga upp och teckna avtal, flytt av hemförsäkring, adressändring och liknande som kommer med en flytt. Är man osäker på allting som behövs göras inför en flytt är det smart att kolla in en checklista.
När man väljer att anlita en flyttfirma väljer man själv hur mycket hjälp man vill ha. En flyttfirmas tjänsteutbud innehåller allt från packning till städning och transport. Har man inte vänner och familj som hinner hjälpa en att flytta kan det blir extremt mycket bärande på få personer. Då kan en flyttfirma vara bra. Dessutom slipper man hyra en egen lastbil eller bilsläp.
Priser & tjänsteutbud
Alla flyttfirmor har sitt eget utbud av tjänster och kan inrikta sig på olika områden. Vissa arbetar gärna med längre flyttar, exempelvis om man ska flytta utomlands eller byta stad. Vissa arbetar bara lokalt. Vissa har ett helhetserbjudande där man kan få hjälp att montera upp gardinstänger och liknande, medan andra helt fokuserar på bärhjälp och transport.
Tack vare att det finns gott om flyttfirmor kan man räkna med att det finns en firma för varje person. Vanliga tjänster som erbjuds är:
• Bärhjälp
• Transportering
• Packning
• Magasinering
• Städhjälp
Tänk igenom vad du skulle vilja ha hjälp med, specificera upp dessa och ta kontakt med olika flyttfirmor. På så vis kan du ta in olika offerter både för att få ett hum av vart priserna ligger på din flytt och få en känsla för företaget. Det är viktigt att man trivs med flyttfirman man anlitar, då de ansvarar för hela ens bohag.
Priserna på en flytt kan variera kraftigt. Vissa flyttfirmor tar betalt per timme medan andra ger ett fast pris på hela flytten. Priset varierar på antal mannar, hur stort bohag som ska flyttas, köravstånd mellan bostäderna och vilka tjänster man vill ha hjälp med.
Företagsflytt
Företagsflyttar är lite speciella även om principen är densamma. En företagsflytt kräver ofta att flytten sker snabbt och smidigt, då det kan vara kostsamt för ett företag att stänga ner sin verksamhet medan flytten pågår. Dessutom innebär företagsflyttar ofta att det är mycket datorer, sladdar och liknande att hålla koll på. Precis som vid en vanlig flytt kan man vid en företagsflytt anpassa hur mycket hjälp man vill ha. Vissa flyttfirmor är riktigt vassa på både inkoppling och montering, vilket är en fördel om man vill få hjälp att ställa iordning sitt nya kontor så snabbt som möjligt.