Jämföra olika städfirmor

Precis som när det gäller flyttfirmor, försäkringar och mycket annat kan det också vara bra att jämföra olika städfirmor innan man bestämmer sig för att anlita ett visst företag. Det kan ta lite tid att få uppgifter från alla företag men i slutändan är det värt besväret. Om du måste ha städningen gjord en viss dag gäller det dock att vara ute i tid så du verkligen har tid att jämföra.

Vilka priser har firman?

Det kanske allra flest tittar på är vilka priser olika städfirmor har. De kan variera rejält. Vissa städfirmor erbjuder ett fast pris, andra tar betalt per kvadratmeter. Det som också är bra att titta på vad som faktiskt ingå i kostnaden. Hos vissa städfirmor får man till exempel betala extra för rengöringsmedel, andra kräver att man själv har all städutrustning.

Erbjuder de alla typer av tjänster?

Ibland kan man få lust att anlita en städfirma som också utför kompletterande tjänster. Kanske vill man ha mattor och dukar uthängda? Ibland kan det vara skönt att ha tvätt eller disk ordnad när man kommer hem från arbetet. Det är också så att vissa städfirmor erbjuder fönsterputsning, sopsortering och liknande. Om du vill ha sådana tjänster bör du jämföra firmorna lite extra noga. Det är nämligen långt från alla bolag som erbjuder det.

Är firman försäkrad?

En annan sak man bör titta på är om firman man anlitar är försäkrad. Om så inte är fallet, och något går sönder under städningen kan det bli du som anlitar firman som får stå för kostnaderna. Om firman visar sig vara oförsäkrad och okunnig och ett helt parkettgolv går sönder kan det bli tiotals tusen kronor du måste betala. Det är en hög summa, särskilt när det handlar om att betala för en bostad du inte ens ska bo kvar i. Även om städfirma sägs vara försäkrad bör du kolla upp det extra noga.

Finns garanti på arbetet?

Om du anlitar en städfirma för en flyttstädning vill du såklart att det ska finnas en garanti på städningen, men det är inte alla städfirmor som har en sådan. Garantin gör att företaget gör om städningen kostnadsfritt om den inte blivit godkänd. Saknas garanti får du betala fullt för städningen även om den inte godkänns, och samtidigt måste du städa om det som inte blivit ordentligt gjort.

Begära in offerter

I samband med att du ska jämföra städfirmor är det klokt att begära in offerter av de tänkta firmorna. På så vis kan du snabbt se vad en städning skulle kosta hos de olika företagen. I de flesta fall kommer också kostnaden att vara specificerad så du ser exakt vad som kostar vilken summa.