Jämför flyttfirmor

Den kloke ser till att jämföra flyttfirmor innan flytten. Det kan vara klokt att börja i god tid eftersom det ofta finns fler firmor än man kan tro. Många gånger är det också flera olika aspekter som ska jämföras och man bör också vara beredd på att flyttföretagen kanske inte kan svara på bara någon minut.

Titta på olika priser

Det många väljer att jämföra först är priserna. Har man en begränsad budget, vilket är fallet för de flesta, är priset troligen en väldigt viktig aspekt när det gäller flytten. Det är klokt att be olika flyttfirmor om offerter och ska du flytta mycket eller en lång sträcka kan det också vara smart att be företagen komma ut och titta på det som ska flyttas. Att plötsligt få veta att flytten blir flera tusen kronor dyrare bara för att allt inte får plats i en bil som flyttfirmorna tänkt kan spräcka budgeten helt och sådana misstag är onödiga.


Ha koll på försäkringar

När du ska jämföra flyttfirmor gör du också klokt i att titta på vilka försäkringar firmorna har. Om du väljer en Flyttfirma Malmö som, å ena sidan, inte har en försäkring kanske du kommer undan lite billigare i pris men å andra sidan kan du inte få någon ersättning alls om något går sönder eller försvinner i flytten. Det är alltså extremt viktigt att kontrollera försäkringen noga. Nöj dig inte med ett flyktigt svar kring hur det ligger till utan ring och prata med det försäkringsbolag flyttfirman säger sig ha.


Har flyttfirman tillräckligt stora fordon?

En annan sak som är bra att kontrollera när man jämför flyttfirmor är om de har tillräckligt stora fordon. Har man bara ett par små kartonger kanske det får plats i en personbil men ska det flyttas stora möbler, flera kartonger och mycket annat kanske det inte ens räcker med en liten lastbil utan det kan behövas en större sådan. Några flyttfirmor har bara mindre bilar eftersom de främst utför flyttar mellan mindre lägenheter i storstäder medan andra har flera större lastbilar för flytt även av pianon, solarium med mera.


Erbjuder de flyttfirmor du jämför extratjänster?

Ibland kan det vara aktuellt att boka in extratjänster i samband med en flytt. När du jämför flyttfirmor kan det vara aktuellt att se om de har just de extratjänster som du behöver. Många vill till exempel ha hjälp med att packa inför flytten, andra vill ha montering och nedmontering av möbler. Det kan också vara skönt med en flyttstädning efter att allt är tömt i den gamla bostaden. Ska man flytta långt kanske man varken har tid eller lust att återvända för att städa när man väl fått allt flyttat. Då kan det vara praktiskt att se vilka flyttfirmor som också erbjuder städning till ett bra pris. Jämför också omdömen samt garantier kring städningen. Om bostadens nya ägare eller hyresvärd inte godkänner städningen är det bra om företaget gör om allt kostnadsfritt så du slipper tänka på saken efter flytten.