Hetaste badrumstrenderna just nu

Att följa trender när man renoverar har blivit vanligt, kanske allra helst vid köks- och badrumsrenovering. Båda två är väldigt kostsamma och kanske är det just därför många väljer att följa aktuella trender. Nedan kan du läsa om dom allra hetaste trenderna vid badrumsrenovering just nu.

Naturinspirerat

En av som största trenderna i samband med badrumsrenovering just nu är att låta sig inspireras av naturen. Främst gäller det såklart vilka materialval man gör, där bambu och andra naturliga träfärger och material har fått ett rejält uppsving.

Trä tillsammans med skogsgröna färger och läderflärpar istället för klassiska knoppar på lådor och skåp syns i många inredningstidningar. Även sten, både marmor och ruffare varianter syns i dom trendiga badrummen. Helhetskänslan blir ljus och inbjudande och det råder inga tvivel om att man strävar efter att skapa ett badrum att verkligen trivas i.

Hållbart

Hållbarhet är också på tapeten. Det är kanske inget som ses med blotta ögat men att till exempel välja miljövänliga material, produkter tillverkade tack vare återbruk och duschar och vattenkranar som sparar in på vattnet är några exempel.

Med tanke på hur mycket miljön stått i fokus bara under det senaste året är det kanske inte så konstigt att många tänker hållbarhet, även när det är dags för en badrumsrenovering. Trendigt!

Modern teknik

Tekniken flyttade in i badrummen för ett par år sedan och precis som med dom flesta tekniska ting så har även dessa utvecklats. Vad sägs till exempel om en spegel med Bluetooth och inbyggda högtalare?

Idag finns många tekniska och smarta badrumsprodukter och vi kommer säkerligen att få se mycket mer sådant på marknaden framöver, helt enkelt eftersom det finns en efterfrågan.

Populära stilar

Bor man i ett hus på landet faller sig kanske den lantliga stilen naturligt även när man ska genomföra en badrumsrenovering. Har man däremot ett hus av standardmodell eller om man bor i lägenhet kan man leka mer med olika stilar utan att det gör något. Man väljer helt enkelt det man gillar bäst på badrumsrenovering stockholm och då är det vanligt att det ser ut som något av följande:

Klassiskt modernt – många vill ha ett enkelt men modernt resultat av sin badrumsrenovering och färger som vitt, grått och svart står sig trots många nya trender. Helkaklade badrum i neutrala färger funkar alltså och fördelen med detta är att det blir väldigt tidlöst.

Industriellt – att inspireras från det industriella har varit populärt ett tag och har minst sagt blivit trendigt även i badrummen. Betong, koppar, vitt kakel och starka kontraster är några av dom saker som bidrar till en industriell känsla i badrummet.

Finns utanpåliggande rör behöver man heller inte göra sig besväret att försöka dölja dessa – dom passar perfekt in i stilen.

Färgglada badrum – även om neutrala badrum står sig bra rent trendmässigt ser vi även mer av färgglada badrum. Precis som på 70- och 80-talet får badrumsporslin så som wc-stol och handfat gärna gå i någon fräsig färg. Dock är det pastellfärgerna som trendar till skillnad från tidigare då man såg mörka färger i både brunt, rosa, grönt och rött.