Fem svåra golvytor att slipa

Ett företag som offererar golvslipning kan ibland göra det enkelt för sig och erbjuda fast pris per kvadratmeter i bostaden som ska slipas. Gör man det räknar man oftast med att endast något knepigt utrymme måste slipas. Här är fem svåra ställen som din golvslipare inte vill jobba på.

Bakom element
När man lägger golv är det alltid krångligt med elementen. Du kan inte plocka bort dem men vill fortfarande få golvet att passa runt rören på ett snyggt sätt. Samma sak gäller för golvslipning. Enda sättet att få den lilla ytan slipad och behandlad ordentligt är att göra jobbet för hand.

De små penseldragen
Man måste alltså lägga sig ned på golvet och slipa med sandpapper och behandla med penseldrag och tvättsvamp. Tidskrävande är bara förnamnet för hus med många element.

Undersidan av trappan
En trappa i trä kan bli riktigt snygg som nyslipad och betsad i någon spännande nyans. Vad som är väldigt osmidigt är dock att slipa undersidan av en trappa i trä. Den behöver också sin beskärda del golvslipning för att inte ge rummet ett ojämnt och slitet intryck. Eftersom du inte kan köra golvslipen upp och ner är det handjagande som gäller här med.

Mellan en trappa och en glasvägg
Har husägaren valt att göra det riktigt stilren stockholm golvslipning har de valt en trappa i trä med en glasvägg på sidan bort från väggen. Det innebär att det finns en liten bit, tjockleken på trappan, som bara har någon centimeter mellan kanten och glasväggen. Som tur är behöver man sällan slipa särskilt mycket i den vinkeln. Troligen hoppar man över det ingreppet både första och andra gången som golven slipas.

Platsbyggda garderober
Gör man det enkelt för sig väljer man att inte slipa golven på insidan av platsbyggda garderober. Det går bra både första och andra gången men förr eller senare måste man ta tjuren vid hornen. Trånga utrymmen är en mardröm inom golvslipning eftersom maskinen inte får utrymme att rotera. Slipa flera kvadratmeter för hand är den värsta tidstjuven som finns.

Bakom köksinredningen
Samma sak som för platsbyggda garderober gäller för köket. Om man inte flyttar på spisen och vitvarorna kommer det förr eller senare bli fult och slitet på undersidan. Nån måste göra grovjobbet, flytta ut vitvarorna, slipa och behandla på undersidan, vänta ett dygn tills det torkat för att sen göra klart resten av köket. Den fasta prisuppgörelsen blir med största sannolikhet en förlustaffär för golvsliparen.