Enkla flyttips

Det finns många tips att ta del av när det kommer till flyttning. Har man inte anlitat en flyttfirma som ska ta hand om allting åt en så är det viktigt att ha koll på hur man ska packa och organisera inför sin flytt. Gör man ett dåligt arbete med packningen finns risken att problemen blir stora när det väl är dags att bära ut allt eller när man ska packa upp allt i sin nya bostad. Vissa kanske inte tycker att det inte spelar någon roll i vad man packar, men det kan det faktiskt göra. Materialet på kartongerna eller bärpåsar/sopsäckar bör vara av bra och hållbart material. Risken är annars att de går sönder och dina saker förstörs.

Så, till att börja med är det bara positivt att skaffa sig bra flyttkartonger med flyttfirma stockholm. Se till att de är robusta och klarar en hel del vikt. Dock bör man aldrig packa en kartong över 25 kg. Dels för att man själv ska kunna orka bära, dels för att kartongen ska hålla. Det går även bra att använda sopsäckar, speciellt till textilier och kläder. Tänk då på att välja säckar som klarar av lite slitage så att de inte går sönder och dina kläder faller ner på marken. Det är även lättare att frakta sopsäckar som har ett starkare material. Man vill inte använda sig utav säckar som går av i handtagen eller änden när man ska lyfta upp den, det bidrar bara med ytterligare problem.

Det kan även vara smart att gå i genom saker som man har på vinden, eller i förråd. Det kanske finns saker som tillhör en annan familjemedlem eller saker som man faktiskt inte ens har användning av längre. Börjar man se över sina saker i tid kan man till och med sälja saker på till exempel blocket eller skänka till en vän. Med lite framförhållning kan man alltså tjäna lite extra pengar på saker som man inte ens behöver eller vill ta med sig till sitt nya boende.

För att göra mer plats i flyttbilen och för att göra det smidigare att frakta så kan man till exempel vika ihop mattor eller andra stora saker som är vikbara eller rullbara. En madrass kan man rulla ihop och knyta med ett band och göra den så liten som möjligt. Allting som har sladdar bör också rullas ihop och fästas med tejp eller i en liten låda. På så sätt vet man vart alla sladdar är och dem trasslas inte ihop eller går sönder. Det kan exempelvis handla om sladdar till tv, stereo, högtalare eller annan elektronik.

Man kan även tänka lika med andra möbler eller inredning som har olika delar. Har du massa hyllor med lösa hylldelar kan dessa exempelvis tas isär och tejpas ihop med varandra, det ger mycket mer plats och blir enklare att bära. Alla större möbler som byråer och förvaring ska självklart tömmas innan man flyttar ut det ur bostaden.