Slipp badrumsrenovering – fräscha upp med enkla medel

Badrummet är tyvärr ett rum som kan kännas ofräscht och sunkigt efter ett par år men det betyder inte att man nödvändigtvis måste genomföra en dyr och omfattande badrumsrenovering. Man kan göra mycket för känslan utan att behöva riva ut och göra om från grunden – vilket sparar både tid och pengar.

Fräscha upp fogarna

Kakelfogar i ett badrum är en av dom saker som kan kännas riktigt ofräscha och rent av motbjudande. Här fastnar kalk och smuts och det kan vara svårt att få dom helt rena även om man städar och skrubbar noggrant. Ett enkelt knep för att förnya badrummet är att måla fogarna med speciell fogfärg.

Har du tidigare haft en vit eller ljus fog kan du med fördel välja svart istället, just för att skapa förändring. Dessutom är det snyggt med kontrast och det kommer göra större skillnad än du tror.

Byt färg på kakel eller matta

Oavsett om du har kakel eller våtrumsmatta i ditt badrum finns speciell färg för båda materialen. Att måla om väggar och golv ger en ny och fräsch känsla utan att behöva genomföra en badrumsrenovering. Välj gärna en ljus färg för en piggare känsla och inred hellre med starkare färger senare.

Annat roligt man kan göra med färg är att måla om badrumsinredningen. Varför inte måla kommoden och hyllorna i samma färg? Det ger garanterat nytt liv för en billig peng och det tar heller inte särskilt lång tid att genomföra.

Piffa med kakeldekor

Ett annat sätt att förnya väggarna i badrummet är att sätta upp kakeldekor på hela eller delar av dom. Det ger kanske inte samma resultat som en omfattande badrumsrenovering men det kommer åtminstone att förnya och skapa en ny stil och känsla i rummet. Dessutom är det billigt med badrumsrenovering Göteborg, lätt att sätta upp och lika lätt att plocka bort om man skulle tröttna.

Töm och inred på nytt

Har du gett dig på projektet med att måla om badrummet har du förmodligen tömt det på inredning och pryar först. Men även om du inte planerar att måla eller göra några större förändringar är det en god idé att plocka bort allt för att sedan inreda på nytt.

Passa även på att rensa i samma veva så kommer badrummet kännas luftigare, mer välstädat och därmed mer trivsamt fortsättningsvis.

Det finns mycket man kan göra med enkla medel om man vill förändra sitt badrum utan att dra igång en renovering i kungsbacka. Låt fantasin flöda och tänk utanför ramarna för att skapa roliga och nya idéer som ger nytt liv.