Packa som en flyttfirma

Det där med att packa kartonger är inte så lätt som man kan tro. Det är faktiskt inte bara att kasta ner saker och sedan säga att man är klar. Vid en flytt vill man att så mycket som möjligt ska få plats i en kartong samtidigt som det inte får bli allt för tungt. Men hur packar man egentligen som en flyttfirma? För de kan verkligen det här med att stuva.


Välj kartonger av samma typ

En av de första sakerna man bör tänka på när det gäller att packa kartonger är att ha kartonger av samma modell. Det gör att man lättare kan stapla dem. Det finns inget mer irriterande än när man har använt tio olika typer av lådor och sedan ska stapla upp dem. Tänk också på att välja högkvalitativa lådor. Lådorna måste inte vara dyra, men däremot ska de vara praktiska och tåliga. Kartonger som varit med under ett antal flyttar har troligen gjort sitt. Kartongerna kan duga till förvaring på vind eller i förråd, men de bör inte användas under flytten.


Märk upp alla lådor

När du ska packa som en flyttfirma som flyttfirmaigöteborg.se bör du vara noga med att märka upp alla lådor. Skriv på lådan eller använd självhäftande etiketter. Markera på ovansidan samt på ena kortsidan. Gärna även på en långsida. Skriv vad som är i lådan samt vart den ska. Då ser du snabbt var lådan ska placeras och du underlättar för eventuell flytthjälp. Markerar du bara på ovansidan blir det omöjligt för dig att se vad som är i lådan om den står längst ner i en stapel.

Ställ tallrikar upp

Något många gör fel när de packar är att tallrikar läggs ner i kartonger. I möjligaste mån bör tallrikar faktiskt ställas upp när man packar. Som skydd kan man använda kläder, bubbelplast eller annat mjukt material. Tidningspapper fungerar men det färgar lätt av sig och kan kräva att man diskar om allt porslin efter flytten. Glas och muggar kan däremot läggas ner utan problem. Tänk på att porslin är tungt, så känn på kartongen med jämna mellanrum.

Minska ner antalet kartonger som inte kan staplas

När man flyttar kan det ibland förekomma att större saker som placeras i kartonger medför att lådorna inte kan stängas. Några sådana lådor är i regel inget problem, men i möjligaste mån bör de minskas ner till antalet. De tar plats, de är otympliga att bära och man kan inte placera dem hur som helst.

Packa inte för tungt

Du får inte packa för tungt i lådorna. Många kartonger har en maximal lastvikt på mer än 40 kilo men det är sällan flyttfirmor lastar så tungt. Dels sliter det onödigt mycket på kroppen, dels sliter det på kartongerna och dessutom kan man inte stapla lika många kartonger ovanpå varandra. Kartongen får gärna vara full men den ska inte vara för tung. Packar du böcker kan du med fördel lägga dem i halva kartongen. Resten fylls upp med kläder, kuddar eller liknande.